Hverdagsglimt, Inspiration, Julerier, Mine projekter, Opskrifter, Søde sager

Chokoladekage dekoreret som juletræer

Chokoladekage dekoreret som juletræer

Igår delte jeg opskriften på et sundere alternativ til lidt mundgodt, , man kan servere her i julen, nemlig dadelkugler (du burde virkelig prøve dem). Jeg er selv nødt til at spise noget af det sundere også. Kan slet ikke styre min vægt efter at jeg er kommet i overgangsalderen. Mega tidligt…..alt alt for tidligt *host*

Men jeg både må og skal have lidt sukker engang imellem, ellers bliver det alt alt alt for kedeligt. Jeg spiser f.o.r.h.o.l.d.s.v.i.s sundt med mange grøntsager om aftenen og forsøger i det daglige at skære ned på sukker, pasta, ris og hvidt brød. Det lykkedes næsten hver dag.

Næsten.

Men engang imellem.

Bare en gang imellem…

…..så skal man tillade sig selv en syndig og lækker chokoladekage (hvor jeg dog har forsøgt at reducere smør og sukkermængden – bare lidt)

Opskriften kommer her:

  • 150 g smør (stuetemperatur)
  • 150 g sukker
  • 2 æg (stuetemperatur)
  • 1 tsk. vaniliesukker (vaniliepulver kan også bruges)
  • 180 g mel
  • 1 stk. bagepulver
  • 4 spsk. cacaopulver med lidt top på
  • 1 dl. cacaomælk
  • 75-100 g mørkchokolade
  • 15 grofthakkede mandler

Pynt:

  • Glasur (flourmelis og grøn frugtfarve)
  • Chokoladeknapper (f.eks. M&M´s eller smarties)
  • Sukkerstokke

Sådan gør du:

Pisk smør, sukker og vaniliesukker godt sammen. Køkkenmaskinen er din ven. Tilsæt 1 æg af gangen. Bland mel, cacaopulver og bagepulver sammen i en skål og sigt det i smør/sukker blandingen skiftevis med cacaomælken. Vend tilsidst den hakkede chokolade og mandlerne let i.

Hæld blandingen i en form (rund spring- eller silikoneform, hvis du vil skære kagen ud som juletræer) – ellers bare i en form ca. 30×40. Bag kagen ved 175 i alm. ovn i ca. 30-40 min. Stik lige en strikkepind eller lign. i efter 30 min. Hænger der kage ved så giv den lige en tand mere.

Når kagen er kold skæres den ud i trekanter og pyntes med grøn glasur og chokoladeknapper.

Jeg puttede glasuren i en frysepose og klippede et lille hul, så er det super nemt at dekorere.

Blog Bettina Holst Jule konfekt - chokolade kage 1

Markér et hul med en strikkepind. Knæk toppen (den buede del) af sukkerstokkene og placer den på kagen (havde lidt svært ved at skrive, at stokken skal placeres i hullet, men…)

Anyway. De er da meget søde er de ikke ?

Håber du kunne li´indlægget ?.

Iaften vender jeg tilbage med ideer til hvordan du kan pakke dine julegaver fint ind.

Men først skal jeg lige ud og køber julegaver. Vi har endnu ikke købt 1 eneste, så vi satser på, at få det klaret i eftermiddag/aften, når Thomas kommer hjem fra arbejde. Vi skal heldigvis kun købe 6, så det burde være til at overskue.

Kærligst Bettina

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Betina Pedersen 06/12/2017 kl. 23:45

    Hej flotte kager👌 hvor mange juletræer bliver der ca til ud af din opskrift? 😊

    • bettinaholst
      Svar bettinaholst 07/12/2017 kl. 11:56

      Tak Betina :-) – Jeg husker det som omkring 15 (20) stykker. Formen var 30×40 og jeg mener, at de var omkring 15 cm høje og ca. 5 cm på den bredeste punkt, men man kan jo sagtens skære dem i mindre trekanter. God fornøjelse hvis du laver dem. Selvom det “bare” er en almindelig chokoladekage, så hittede udseendet lige det ekstra :-)

    Smid mig en Hilsen