Oplevelser, Rejser

Berlin – Vol. 3

Man tager ikke til Berlin uden at se Berlinmurens rester….det.gør.man.bare.ikke !

Sjovt at se den. Og mærkeligt. Kan slet ikke sætte mig ind i hvor rædsomt det må have været, at blive skilt ad dengang. Og så i mange år. Vanvittigt. Kæft nogle klaphatte (diplomatisk hva´ba…), der har regeret gennem tiderne.

Muren fungerer idag som et udendørs galleri – EastSide Galley. Faktisk er muren idag ét stort kunstværk på 1.3 km, skabt af kunstnere fra hele verden. Det er verdens længste udendørs galleri. Kan du li at lure på kunst, så snyd ikke dig selv for at gå turen mellem Ostbahnhof og Warschauer strasse station, hvis du sætter kursen mod Berlin en dag.

Og så er jeg så træt af mig selv over, at jeg ikke hørte bedre efter i historietimerne (hey… var der forresten historie på skemaet ??).

Anyway jeg blev sgu pludselig vildt draget af Berlin og Tyskland´s historie og jeg har sat mig for at få rettet op på den manglende viden men heldigvis ved jeg jo så meget andet.

Må du få en dejlig aften !

Kærligst Bettina
Tidligere Indlæg Næste Indlæg

8 Kommentarer

 • Svar Annette 22/07/2011 kl. 18:42

  Mon ikke de stakkels mennesker, der ved murens fald kunne bevæge sig frit, følte sig bare lidt parnoid når de bevægede sig uden for muren? Pinligt at muren stod der helt frem til 1989! Jeg har fået post fra dig idag – tusinde tak, det var en skøn overraskelse! 🙂

 • Svar rikke roger reif 22/07/2011 kl. 19:24

  East side Gallery er en meget fin oplevelse, et must på berlinturen.
  Det med historien… jeg havde læst lidt op på det hjemmefra, men kunne også godt have brugt noget mere viden… Heldigvis er der meget at finde på nettet om Berlin – og det er drøn spændende læsning.

  KH
  Rikke

 • Svar Bettina Holst 22/07/2011 kl. 19:35

  Annette: Velbekommen – ja det kan godt betale sig at læse med på mine indlæg, man ved aldrig hvornår man belønnes høhø – og grasias so viel for omtalen på din evig skønne blog 🙂

  Rikke: Ja fik læst lidt inden. Lidt. Og hurra for de folk der står bag nettet. De er ihvertfald ikke klaphatte, men gude 🙂

 • Svar Mariannel 22/07/2011 kl. 20:07

  Tak du dejlige historefortæller 🙂
  BERLIN er bare så dejlig.

 • Svar Karina 22/07/2011 kl. 20:32

  Skønt at muren bliver brugt til kunst, når nu den ikke er blevet væltet helt! Jeg kunne virkelig godt tænke mig at se den mur irl.

  – Og tænk jeg er også i tvivl om vi havde historie i folkeskolen 😉

 • Svar Bettina Holst 22/07/2011 kl. 20:44

  Marianne: høhø 🙂

  Karina: jeg er sikker på, at der hverken var historier, biologi eller geografi på skemaet i min folkeskole – for jeg sucks til dem alle 🙂

 • Svar RikkeBo 23/07/2011 kl. 05:36

  Godmorgen Bettina
  Breaking the Wall…
  Besøgte selv Berlin i 1990, kort tid efter BerlinMurens fald. Det var en fantastisk oplevelse, jeg ikke vil være for uden.
  Håber Du får læst op på historien, der er ufattelig spændende..:-)
  God Lørdag / RikkeBo

 • Svar Bettina Holst 23/07/2011 kl. 14:22

  Hey Rikke

  Tak for din morgenhilsen :-). Ja det er virkelig spændende læsning…

 • Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.